
Zdrowe dzieciaki - Joel Fuhrman
Indeks: KU/0037
Stan: Nowy produkt
Autor: Joel Fuhrman
Wydawnictwo: VOCATIO


Pełny opis produktu
W książce Zdrowe dzieciaki dr Joel Fuhrman pomaga rodzicom zrozumieć, jak
poprzez zmianę nawyków żywieniowych mogą pomóc swym dzieciom odzyskać zdrowie, a
potem utrzymać je w znakomitej kondycji. Jego unikalny program wysokoodżywczej
lecz niskokalorycznej diety powoduje kolosalne zwiększenie odporności zdrowotnej
dziecka, eliminując tak częste u dzieci dolegliwości typu astma, choroby uszu
czy uczulenia. Dr Fuhrman uczy, jak karmić maluchy, by były zdrowe i cieszyły
się pełnią możliwości intelektualnych i fizycznych, oraz tłumaczy, w jaki sposób
różne produkty żywnościowe wpływają na inteligencję dziecka i jego wyniki w
szkole. Co więcej, autor wyjaśnia, że szalejąca obecnie epidemia zachorowań na
nowotwory i inne choroby cywilizacyjne jest ściśle związana ze złymi nawykami
żywieniowymi, do których byliśmy przyzwyczajani od najmłodszych lat. Tymczasem
właściwe odżywianie w dzieciństwie skutecznie wpływa na witalną zdolność naszych
organizmów do naturalnego pokonywania komórek rakowych i odbudowy prawidłowych
funkcji narządów wewnętrznych.
W oparciu
o zalecenia dr. Fuhrmana tysiące dzieci w wielu krajach zostały wyciągnięte z
problemów cukrzycowych, chorób autoimmunologicznych, nowotworów i uchronione
przed rozwijającymi się po cichu chorobami wieńcowymi. Wystarczyło, by rodzice
zrozumieli, czym jest całkowita wartość odżywcza pokarmu (określana punktacją wg
skali ANDI) i za pomocą odpowiednio skomponowanych jadłospisów chronili swe
pociechy przed narastającymi we współczesnym świecie problemami zdrowotnymi.
Wszystko, co dr Fuhrman podaje w swej książce, jest znakomicie i wszechstronnie
udokumentowane twardymi dowodami naukowymi. Książka jest uzupełniona kompletnymi
jadłospisami i ponad pięćdziesięcioma przepisami na smakowite
potrawy.
Na co dzień dr Fuhrman współpracuje z
czołowymi amerykańskimi uniwersytetami medycznymi, których laboratoria na jego
zlecenie prowadzą analityczne badania całych grup pokarmowych, dając tym samym
solidne naukowe podstawy do zestawu tablic żywnościowych dla stworzonej przez
dr. Fuhrmana skali ANDI.

Cechy Produktu
Autor: | Joel Fuhrman |
Okładka: | miękka |
Format: | 152 x 228 mm |
Liczba stron: | 272 |
Rok wydania: | 2013 |
ISBN: | 978-83-61463-06-1 |
